Petr Cibulka en zijn familie zijn een van de eerste wijnmakers in Tsjechie die besloten zich te gaan richten op biologische wijnbouw en biologische wijnproductie. In 2005 besloten ze een ​​wijngaard en een paar houten vaten te kopen naast hun bestaande kruidenbed, een klein groenteveld en kippen.
In 2013 begonnen ze met de renovatie van de historische Dietrichstein-(wijn)kelders, die deel uitmaken van het zomerkasteelcomplex Portz Insel op schiereiland bij Mikulov. In de directe omgeving staan de wijngaarden. Het eveneens gerenoveerde zomerkasteel is tegenwoordig het decor voor de begeleide proeverijen.

Showing 1–12 of 16 results

Toon filters

Cabernet Sauvignon 2020

12,75
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, samentrekkend en toch fris. De wijn is geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees.

Cabernet Sauvignon 2022

13,25
Een biologisch geproduceerde Cabernet Sauvignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een diepe rode kleur. Geurige licht zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is medium, licht samentrekkend en toch fris. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook bij vis zoals zwaardvis en tonijn doet ie het goed.

Cabernet Sauvignon 2022 OAK

14,75
Een biologisch geproduceerde in eiken vaten gerijpte  Cabernet Sauvgignon wijn uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een dichte, karmozijnrode kleur. De geur zit vol kersen en zure kersen. De smaak heeft een hint van chocolade, vanille. De afdronk is vol, licht samentrekkend en toch verfrissend. De wijn is zeer geschikt voor alle pasta's met vlees, tartaar, kalfsvlees, varkensvlees en jong rundvlees, maar ook voor vis zoals zwaardvis en tonijn.

Chardonnay 2021

13,75
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Chardonnay uit de subregio Velkopavlovická, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichtere kleur. De geur vol met aroma van appel, vlierbes en vanille. Smaakt naar geroosterde brioche met boter met een aangename afdronk. Het gaat goed samen met pasta en risotto, ook geschikt voor maaltijden met roomsausen en gegrild vlees.

Gewürztraminer 2021

13,25
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Gewürztraminer uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië.De delicate geur van buskruit met een vleugje theeroos en exotische kruiden zoals steranijs, vanille, kaneel. De wijn past goed bij licht gekruide gerechten met chili, hete peper, peper, komijn en of bij varkensvlees, kalfsvlees, kip, kalkoen of vis zoals tonijn, zwaardvis, makreel.

Gruner Veltliner 2022

13,25
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Gruner Veltiner (Veltlinské Zelené) uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een mooie, lichte kleur met een licht zoetje.

Honing Vino Cibulka

5,00
Bloemenhoning van bijenkolonies van het landgoed van Vino Cibulka op het schiereiland Portz Insel. Gemaakt door de bijen in de schaduw van oude lindebomen, kastanjes en acacia's. Het volume van het potje is ongeveer 1,5 dcl.

Neuburger 2021

13,75
Deze Neuburger geeft een wijn die voller en notiger is dan de bekende Grüner Veltliner. Sappig en zacht. Een zoetje van kiwi en perzik. Breed en bloemig met de blanke amandeltjes waar de druif bekend om staat. Combineert prachtig met lichte Aziatische gerechten of een salade met noten en blauwe kaas. Een aanrader!

Palava 2023

13,75
Mooie biologisch geproduceerde, histaminearme Palava uit de subregio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. Wijn met een diepgele kleur, hoge viscositeit, kruidig ​​aroma, smaak is extractief, aroma van snufje hooi en gebakken honingkoekjes, afdronk is medium met vleugjes zachte vanille.

Pinot Gris 2020

15,75
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris wijn uit Zuid-Moravië, Tsjechië. Deze wijn zit vol verzadigde kleuren met een lichte sprankeling. Heeft het aroma van rijpe mirabel en sinaasappelschil. Qua dronk vanille, dan zachtheid, delicatesse, nobelheid met de nasmaak van geroosterde boterachtige brioche. Medium lange afdronk met fijn gestructureerde tannines. Geschikt om alleen te drinken, of in combinatie met vis op sinaasappels, of bij vlees met roomsaus.

Pinot Gris 2021

16,00
Een mooie biologisch geproduceerde Pinot Gris (Rulandské Sedé) uit dé wijn regio Mikulovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. Een vleeskleurige wijn met het aroma van rijp steenfruit, de smaak toont de rijpheid van gekonfijte grapefruit, en de afdronk is langer met de geur en smaak van rozijnen. De wijn is gemakkelijk te combineren met roomsausen met vlees, groentesushi of geroosterde kip op alle mogelijke manieren.    

Pinot Noir 2023

18,75
Een biologisch geproduceerde Pinot Noir uit de subregio Velkopavlovská, Zuid-Moravië, Tsjechië. De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met baksteenreflecties. Het aroma is vol frisse fruitigheid & kruidigheid. De smaak is rode bosvruchten. De wijn is bedoeld voor rood vlees, gevuld gevogelte en wild. Het is ook geschikt om nog enkele jaren verder te rijpen.