Bevlogen wijnmaker Fritz Salomon uit het Oostenrijkse Oberstockstall is een geval apart binnen de wijnmakers. De wijn is Bio Dynamisch en per jaar bepaalt Fritz wanneer de druiven geoogst worden, wel houtrijping geen houtrijping, hoelang de druiven op cuve of barrique rijpen. Daarnaast werkt Fritz binnen een gesloten bedrijfscyclus. Landbouw, veeteelt, wijnbouw – alles hoort bij elkaar en ondersteunt elkaar. Fritz landbouwgebieden worden verbouwd in de 4-velden-economie en volgens de principes van de damcultuur. Gedreven door de passie om ook voedsel van hoge kwaliteit te produceren, is hij er in 2019 in geslaagd om quinoa te gaan verbouwen. Het pseudo-graan groeit in biodynamische omgeving in het milde klimaat op de Wagram in Neder-Oostenrijk. Graag laat ik je kennismaken met Fritz’ biodynamische Quinoa: QUEENOA.
GEBRUIKSAANWIJZING:
Was voor het koken goed onder stromend water in een zeef. Kook voor elke kop quinoa 2 kopjes water met zout en laat afgedekt ongeveer 20 minuten op een zeer lage temperatuur sudderen. Verwijder na de kooktijd het deksel en maak het los met een vork. Fritz raadt een goed stuk boter aan om mee te koken.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.