Riesling 2015 Tobel
Deze Riesling Tobel 2015 is een compact en gedragen wijn door levendig en sappig fruit. Onthult bij openen nieuwe aroma's en indrukken.
Riesling 2018 – ijswijn
De specialiteit van wijnmaker Petr Marcinčák is de productie van stro en van nature zoete wijnen met hun complexiteit en buitengewone harmonie van smaken.
Deze ijswijn (0,375l) is gemaakt van de Riesling die na een nacht vorst zijn geoogst. Druiven worden met de hand geplukt.
Smaak is massief, vol, rijk, elegant en fluweelzacht met een buitengewoon boeket van wilde bloemen, honing, gekonfijt fruit.
Als dessert wijn perfect, als digestief, aperitief. Gaat goed samen met blauwe kaas, chocolade.
Rkatsiteli-Chinuri 3 Terraces 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Rkatsiteli en Chinuri druiven drie maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). Daarna deed hij deze ORANGE wijn nog vier maanden in andere qvevries op lager gelegen 'terassen' in zijn kelder.
Zijn unieke 'terrassen methode' leidt tot zachte en krachtige oranje wijn. Deze natuurwijn doet denken aan hazelnoottaart, kweepeer gelei, amandelspijs en geconfijte abrikoos. Dat klinkt zoet, maar hij is toch helemaal droog. Met een bescheiden alcoholpercentage en wat tannine in de afdronk.
Saperavi 2018
Deze droge rode wijn is wat vettig, diep donkerrood en krachtig. Met donker bosfruit, de bitters van hazelnoot, de kruidigheid van laurier en flinke tannine. Georgische natuurwijnen die in qvevries (amforen) worden gemaakt krijgen vaak een natuurlijke 'malolactische fermentatie': de scherpe appelzuren worden in zachtere melkzuren omgezet. Kortom: de wijn wordt zachter en ronder. En dan ruikt hij vaak iets naar roomboterbabbelaars dat zal mettertijd verdwijnen en de tannine zal zachter worden. Het fruit en de kruiden blijven.
Saperavi 2018
Wijnmaker Nukri Kurdadze liet de biologische Saperavi druiven acht maanden met de schilletjes fermenteren en rijpen in qvevries (amforen). De wijn heeft opwekkende zuren als tegenwicht voor de onwaarschijnlijk geconcentreerde bosfruit en laurierdrop smaken. Pak een vulpen en je kunt er een brief mee schrijven.
Sauvignon 2017 Edelspitz
Sauvignon Blanc Edelspitz. Unieke witte wijn met een productie van 600 flessen per jaar. Het wordt ambachtelijk geproduceerd, zonder tussenkomst. Het benadrukt het authentieke karakter van de wijnen uit Nový Šaldorf, waaraan ook de Duitse naam Edelspitz is verbonden. Licht gouden kleur. Aroma van rijpe witte grapefruit en ananas. De smaak van rijpe ananas met een vleugje vanille. De afdronk is rijk en verrassend lang.
Weisserburgunder 2015
Weisserburgunder ofwel Pinot Blanc. Van de wijngaard Brunnberg. Deze jaargang is heel ongewoon voor een Pinot Blanc. Grof gefilterd, 24 maanden op gebruikte barrique gerijpt, rokerig in de neus en smaaktonen van zeewier, jodium en citrus. Erg prettig.
Weisserburgunder 2018
Deze Pinot Blanc noemt Fritz Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Weisserburgunder 2020
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Weisserburgunder 2023
Deze Pinot Blanc is Fritz jongste Weissburgunder. Heerlijke en gevarieerde begeleider van groenten, vis en vlees.
Wine Punk 2019
Tsjechische licht mousserende biodynamische natuurwijn. De druiven worden gedurende 4 maanden in een tank gefermenteerd, daarna zacht persen en meteen in de fles. Bevat alleen natuurlijk zwaveldioxide (niet-zwaveld). De wijn werd homeopathisch behandeld met duizendbladbloem. Spontaan gefermenteerd. Zacht mousserende wijn. Ongefilterd. Bijzonder!